Pasica
No images
Sporočilo
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Tekmovalna oprema
Tekmovalna oprema se od rekreativne opreme zelo razlikuje.

MARKER:
Markerji so tukaj elektronski. S pomočjo elektronike v markerju so zmožni izstreliti tudi do 40 kroglic/sekundo. Omejitve na tekmovanjih so nekje med 10 in 15 kroglicami/sekundo. Pri večini je možno nastaviti tudi načine proženja markerja, imajo možnost da si marker popolnoma prilagodimo svojim potrebam in željam.

JEKLENKA
Na tekmovanjih danes uporablja skorajda samo zrak. Večina tekmovalcev uporablja Carbonke(jeklenke narejene iz karbonskih vlaken). Prednost teh je manjša teža, in možnost polnitve do 300bar(navadne le do 200bar).

LOADER:
Tudi loaderji so elektronski. S pomočjo elektronike je možno nastavljati hitrost polnjenja(do 50 kroglic/sekundo), s kakšno silo naj jih podaja v marker… Velika novost pri louderjih je sedaj enostavno razstavljanje in sestavljanje brez orodja, kar je še posebej priročno pri tekmovanjih, kjer je treba hitro očistiti umazan ali popackan loader.

DRES/HLAČE
Na tekmovanjih so tekmovalni dresi in hlače OBVEZNI! Ti so narejeni za paintball, tako da so v osnovi že ojačani na delih kjer je to potrebno.

ŠČITNIKI/ROKAVICE
Rokavice in ščitniki so na tekmovanjih priporočljivi, niso pa obvezen del opreme. Namenjeni so preprečevanju poškodb in odrgnin pri agresivni igri (drsenju po travi, plazenju med barikadami). Izjema je le ščitnik za vrat, ki je narejen z namenom da prepreči poškodbo ob morebitnem zadetku v vrat.

MASKA
Tekmovalne maske, so običajno maske višjih cenovnih razredov. Od cenejših se razlikujejo v materialu izdelave, teži, zračnosti, lečah… Na tekmovanjih je izredno pomembno, da se tekmovalcu maska med igro ne zarosi, zato so te maske temo primerno izdelane. Nekatere imajo dvojno lečo, nekatere pa poseben anti-fog premaz. Na teh maskah je možno menjavati tudi raznobarvne leče.

BATTLE PACK/PODI
Je del opreme, ki je na tekmovanjih nepogrešljiv. V njem ima igralec shranjene t.i. PODE, v katerih so dodatne kroglice. Ko mu jih v louderju zmanjka, jih med igro lahko dopolni.

Pod vsakim tekstom dodaj primerno sliko, ki je v priponki!
 

Športno društvo Xsports

Športno društvo X Sports

3320 Velenje 
DAVČNA.ŠT.: 
TTR:

Kontakt

Dejan Hrovat
T: 041 354 677 (Dejan)
dejan@xsports.si
info@xsports.si

Izdelava spletne strani

RT oblikovanje
info@rt-oblikovanje.si
www.rt-oblikovanje.si

RocketTheme Joomla Templates