Pasica
No images
Sporočilo
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Rekreativni paintball
Paintball je šport, ki se kot večina drugih športov igra rekreativno in tudi tekmovalno.

V grobem imenujemo rekreativni paintball ''woodsball'' ali gozdni paintball, saj se večinoma igra v gozdovih ali jasah ob gozdu z umetnimi barikadami. Pravil za postavitev takih poligonov ni, prav tako niso določene igre in čas igranja. Igralci si lahko sami določijo cilj igre in trajanje posamezne igre. Upoštevati se morajo predvsem pravila o varnsoti.

Ponavadi se igrajo sledeče igre: Igra izločanja
Osnovni cilj te igre je izločiti nasprotnega igralca iz igre tako, da ga obarvate z barvno kroglico, medtem pa ostati neoznačen. Zmaga tista ekipa, katere igralci ostanejo zadnji na poligonu. Igre ponavadi niso časovno omejene.

Igra zastavice na sredini
Cilj te igre je zavzeti zastavico, ki se nahaja na sredini poligona, ter jo odnesti nazaj v tabor s katerega je ekipa igro začela. Zmaga tista ekipa, ki ji to prvi uspe. Igra je časovno omejena na 5 min

Igra zastavice v nasprotnem taboru
Cilj te igre je zavzeti zastavico, ki se nahaja v nasprotnem taboru, ter jo vrniti v tabor s katerega je ekipa igro začela. Zmaga tista ekipa, ki ji to prvi uspe. Igra je časovno omejena na 5 min.

Na tekmovanjih se večinoma igra 'zastava v naprotnem taboru' in 'zastava na sredini' ( 3-men tekmovanja ). Igre so ponavadi omejene na 3, 5 ali 7 minut odvisno od števila igralcev. Na tekmovanjih se točkuje vsaka izločitev, vsak neizločen igralec ter osvojitev ali pa samo dotik zastavice. Skupno število točk je 100. Zmaga ekipa, ki na koncu tekmovanja zbere največ točk.

Rekreativni igralci ponavadi igrajo igro izločanja. Zmaga ekipa, katere igralci so zadnji ostali na poligonu.

 
 

Športno društvo Xsports

Športno društvo X Sports

3320 Velenje 
DAVČNA.ŠT.: 
TTR:

Kontakt

Dejan Hrovat
T: 041 354 677 (Dejan)
dejan@xsports.si
info@xsports.si

Izdelava spletne strani

RT oblikovanje
info@rt-oblikovanje.si
www.rt-oblikovanje.si

RocketTheme Joomla Templates